Tíz élménydús nap 70 somorjai kis- és nagydiáknak Kemencén

A magyarországi Kemencén került sor arra a katolikus ifjúsági táborra, amelyet a somorjai Katolikus Ifjúsági Közösség  karöltve a Kárpát-Medencei Családszervezetek Szövetségével és  a VITA HUMANA polgári társulással szervezett augusztus elseje és tizedike között a Kőrózsa Panzió területén.

A börzsönyi hegyek között elterülő panzió és környéke ideális helyet biztosított a vezetőknek ahhoz, hogy a táborba jelentkező több mint hetven gyerek napjait kitöltsék megannyi érdekes programmal, előadással. A Kőrózsa Panzió idén harmadszor adott otthont a katolikus tábornak.

A tábor Az irgalmasság szentévének jegyében zajlott, a reggeli és esti áhítatok témái az irgalmasság cselekedetei voltak.

A katolikus tábor tíz napja alatt a gyerekek különböző bibliai történeteket láthattak három állandó főszereplő és több mellékszereplő előadásában. A világ teremtésétől egészen Jézus Krisztus haláláig és feltámadásáig kísérhették figyelemmel a Szentírásban foglaltakat.

Láthatták, hogyan vezette ki Mózes a népét az egyiptomi fogságból, követhették Isten és a Sátán párbeszédét Jób könyvéből, Jónás és a cet történetét, az Újszövetségből Krisztus megkeresztelését a Jordán folyóban. Láthatták, hogyan bocsátja el Barabást Poncius Pilátus, hogyan ostoroztatja meg Jézust, és a gyerekek elkísérhették az Isten fiát a keresztúton át a sírba helyezéséig.

A kerettörténet mellett természetesen számos feladat, program és verseny várt a táborlakókra.

A régészkendők elkészítése mellett a teremtés hat napját is megfestették a gyerekek. Az egyes csapatok: a macedónok, egyiptomiak, perzsák, rómaiak, filiszteusok és görögök saját címert készíthettek. A programok között volt méta, kötélhúzás, zsákban ugrálás, pizzasütés, ugróiskola, táncház, Ki mit tud?, és természetesen túra is, melynek keretében a táborlakók felkapaszkodtak Drégely várának romjaihoz. A rövid, de igényes túra jutalma a környező vidékre táruló festői kilátás volt.

A tábor alatt több ízben volt szentmise, ezeket a táborba látogató Klenko Gábor magyarbéli plébános celebrálta. Vasárnap pedig a helyi kemencei Kisboldogasszony-templomban tettek eleget a táborlakók a harmadik parancsolatnak.

A táborlakók és vezetők minden bizonnyal rengeteg élménnyel tértek haza a tíznapos kalandból.

Hálásan Köszönjük a szives támogatók : Somorja Város, Bugár Béla és Hideghéty Ferenc anyagi segitségét!

                                                                                                                                      Kopasz László

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s