Családtervezés

Előadás a Billings-módszerről a VITA HUMANA Központban! Bővebb információ a lap alján.

A Billings-módszer (BOM)


“Ez egy olyan új ismeret, amire minden nőnek szüksége van”
 

                                                                          Evelyn Billings

Egy ausztrál házaspár – Evelyn és John Billings – által kidolgozott természetes módszer, a XX. századi orvostudomány egyik legnagyobb felfedezése. Minden nőnek és minden párnak ajánlott, akik úgy tekintik a termékenységet és egészséget, mint ajándékot, amelyet meg kell becsülni, meg kell őrizni.

Alapja: önmegfigyelés. Mindössze a méhnyakban termelődő nyák változásainak figyelemmel kísérése és ennek az ismeretnek az alkalmazására van szükség. Megtanulása egyszerű, képzett oktató segítségével könnyen elsajátítható.

Mi a Billings-módszer?

Evelyn és John Billings – ausztrál orvos házaspár – által kidolgozott természetes módszer, melynek alapja a méhnyaki nyák figyelemmel kísérése. Nem jár gyógyszerek vagy eszközök igénybevételével. Mindössze a tüszőérés ideje alatt termelődő és napról-napra változó nyák egyszerű figyelemmel kísérésére, illetve ennek az ismeretnek az alkalmazására van szükség.

Billings úttörőként használta a nyákot az ovuláció meghatározására és családtervezésre.

Arra tanítják a nőket, hogy megfigyeljék nyákérzetüket a hüvelynyílásnál, és elsősorban a nedvesség, síkosság érzetérehagyatkozzanak. Ezt ki lehet egészíteni a nyák vizuális vizsgálatával (szín, nyúlékonyság), de mindig az érzet a legfontosabb jel!

Mivel természetes módszerről van szó, minden vallás és kultúra részéről elfogadható. Nagy előnye továbbá, hogy ingyenes és egyszerűen alkalmazható, nem kell hozzá semmilyen eszköz.

További info: http://www.billings.hu

A VITA HUMANA polgári társulás képzett, okleveles oktatója ismerteti a módszert, melyet az Egészségügyi Világszervezet is elismer és támogat.

A módszer megbízhatósága jó ismeretek és jó alkalmazás esetén 99%!!!

 

Filmajánló a házasság hete alkalmából:

: Fireproof (Tűzpróba, Tűzálló)

https://videa.hu/videok/film-animacio/szerelemproba-romantikus-drama-2008.mp4-aEDbAEY7BAT51KYH